Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svenska dressyrlaget höll hela vägen

Det svenska dressyrlaget höll för favoritskapet och red hem segern i Nations Cup där de var helt oslagbara. – Just nu är det inte särskilt besvärligt att vara förbundskapten, säger Bo Jenå.

Antonia Ramel, Jeanna Högberg, Juliette Ramel, Patrik Kittel och förbundskapten Bo Jenå.Bild: LUDVIG THUNMAN
De senaste åren har det varit blågult högst upp på prispallen i nationsdressyren. Efter en suverän inledning på lördagen var Sverige i ledning inför söndagens avgörande. Och laget hade inte planer på att bryta vinnarsviten och segrade för tredje året i rad i Falsterbo.
Lagankaret Patrik Kittel var först ut av svenskarna i nationsdressyrens andra dag. Söndagens kürprogram red han till tonerna av Stevie Wonders ”Isn't she lovely”. Och visst är hon lovely, hästen Deja. Med Patrik Kittel på ryggen dansade hon in på 81,975procent och ekipaget vann individuellt.
– Deja kändes enormt fin i dag. Vi gick in på banan och hon satte inte en fot fel. Det var inte personbästa poängmässigt från domarna, men känslan var personbästa. Hon älskar att vara här i Falsterbo och det gör jag med, sa Patrik Kittel efter segern.
Patrik Kittel och Deja.Bild: LUDVIG THUNMAN
Antonia Ramel och Brother de Jeu som också red küren kom femma med 74,660 procent.
I Grand Prix-special kom Juliette Ramel med Wall Street tvåa på 71,936 procent och Jeanna Högberg med Duendecillo kom fyra på 70,106 procent och därmed säkrades totalsegern för laget.
– Jag är jättenöjd med min häst. Jag har kämpat hela veckan för att vinna något här i Falsterbo, och nu fick jag göra det med laget, sa en glad Jeanna Högberg.
Det är svenskarnas tredje seger i serien i år. Som sämst har de i år kommit tvåa i en Nations Cup-tävling i Rotterdam.
– Det känns förstås fantastiskt bra, sa Bo Jenå.
Kan någon hota er om totalsegern?
– Det beror lite på vad det holländska laget gör i Aachen. Om de vinner stort där och vi inte får några poäng alls där eller i Hickstead. Så vi ska inte ropa hej än, men det ser mycket bra ut.
Nu återstår två tävlingar i serien, i tyska Aachen nästa vecka och laget har en betryggande ledning.
– Just nu är det inte alls besvärligt eller jobbigt att vara förbundskapten. Det är ett fantastiskt gäng, säger en mycket nöjd förbundskapten.
Efter Sverige kom Tyskland tvåa, Nederländerna trea, Ryssland fyra och Danmark på femte och sista plats.
Gå till toppen