Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Detta hände när du sov – snabbkoll på nattens nyheter

Underjordisk brand i gruva, norsk undersättning till skogsbränder, fortsatt oroligt i Nicaragua, oljestrejk och urartat guldfirande i Frankrike.

Fem gruvarbetare innebrända i Sydafrika

Bild: TT
Fem personer omkom under söndagen i en underjordisk brand i Sydafrika, uppger regeringskällor. En räddningsinsats pågick under natten till måndagen för att få ut den enda överlevande.
Läs mer: Fem gruvarbetare innebrända i Sydafrika

Hopp om mer resurser till bränderna

Räddningstjänsten i Ljusdal förbereder för utökade släckningsinsatser på måndagen.Bild: Mats Andersson/TT
Skogsbränder rasar på flera platser i landet och nu ska norska helikoptrar sättas in för att hjäpa till med släckningsarbetet.
Läs mer: Hopp om mer resurser till bränderna

Ytterligare dödsfall i oroligt Nicaragua

Protesterna i Nicaragua fortsätter och det rapporteras om ytterligare dödsfall.Bild: Marvin Recinos/AFP/TT
Minst tio personer har dödats och tjugo har skadats under söndagen i Nicaragua, uppger en människorättsorganisation. Under de tre månader som oroligheterna pågått har nära 300 personer dödats.
Läs mer: Ytterligare dödsfall i oroligt Nicaragua

Utökad oljestrejk i Norge

Norska oljearbetare fortsätter att strejka och ytterligare 900 personer tas med i strejken. Arkivbild.Bild: Larsen, Håkon Mosvold/NTB/TT
Norska oljearbetare fortsätter att strejka och ytterligare 900 personer tas med i strejken. Sedan i tisdags strejkar 700 personer då fackförbundet Safe och Rederiforbundet inte har kunnat komma överens i löneförhandlingarna för anställda på oljeplattformar
Läs mer: Utökad oljestrejk i Norge

Firande fransmän gick bärsärk

VM-guldfirandet urartade på många håll i Frankrike, som här på Paris paradgata Champs Élysées.Bild: Thibault Camus/AP/TT
Överlyckliga fransmän firade "les Bleus" VM-guld under söndagsnatten. Strax efter slutsignal fylldes gatorna av tusentals fotbollsentusiaster, men firandet urartade på många håll.
Läs mer: Firande fransmän gick bärsärk
Gå till toppen