Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Armbandet för dig som hellre springer på krogen än i skogen

"Fitness-armband" har funnits länge, men nu kommer armbandet för partyprissarna. Snart lanseras armbandet som mäter hur full du är.

Bild: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT
Nyheten, som under måndagen fått stor spridning på nyhetssajter i Danmark, handlar om ett alkoholarmband. Istället för att likt träningsarmband mäta din, puls, hur mycket du rör dig och hur många steg du tar varje dag mäter det istället hur full du är, om du är körbar och slår larm om du är alldeles för full.
Den nya uppfinningen, skapad av företaget Proof by Milo Sensors, gör att du diskret kan följa din alkoholhaltiga promille så att du inte blir för full. Armbandets sensorer mäter alkoholprocenten genom att läsa kemikalierna i användarens kropp genom svett.
Armbandet är anslutet till en smartphone via en app där alla värden går att följa. Bland annat går det att beräkna om du kan fortsätta dricka i samma takt resten av kvällen utan att bli alltför påverkad, skriver Mashable.
Gå till toppen