Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Explosion på Drottninggatan – skyltfönster krossades

Ett skyltfönster till ett skrädderi sprängdes sönder i centrala Malmö i natt. Skrädderiet ligger granne med internet-kaféet där sex män besköts för en månad sedan.

Polisen spärrade under natten av området kring platsen för explosionen. Avspärrningarna har nu tagits bort.Bild: Patrick Persson
Vid 01.30-tiden under natten mot måndagen hördes en stor smäll i centrala Malmö. Någon form av sprängladdning hade detonerat vid ett skrädderi som ligger precis intill det internet-kafé på Drottninggatan där tre män sköts ihjäl och tre skadades den 18 juni.
Skrädderiet ligger granne med internet-kaféet där sex män besköts för en månad sedan.Bild: Robert Garpetun
Polisens tekniker har varit på platsen och gjort en undersökning. Händelsen är rubricerad som skadegörelse. Skrädderiets skyltfönster krossades men inga personer skadades. Polisen spärrade av ett stort område på gatan, avspärrningarna är nu borta. Vad det är som exploderat är ännu inte klarlagt.
Explosionen skedde precis intill internet-kaféet där sex män besköts, hur ser polisen på det?
– Det är klart att man tänker... Men vi måste vara lite iskalla nu. Det är alldeles för tidigt att börja spekulera i vad som hänt, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson i Malmö.
I nuläget utreds nattens sprängning separat från mordutredningarna om de senaste veckornas skjutningar.
– Men vi kommer att lyfta in det och titta på samband, säger Ewa-Gun Westford.
I nuläget finns ingen misstänkt för sprängningen.
Skyltfönstret på ett skrädderi krossades av explosionen.Bild: Patrick Persson
Under måndagsmorgonen syns glassplitter på Drottninggatan.Bild: Bengt Arvidson
Explosionen ägde rum på samma plats som tre personer blev skjutna till döds på för ungefär en månad sedan. Huruvida det finns en koppling mellan brotten är oklart i nuläget.Bild: Patrick Persson
Läs mer: Polisman i yttre tjänst om trippelmordet: ”Vi räcker inte till”
Gå till toppen