Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Två A-truppspelare skadade i MFF U21-match

MFF:s A-trupp åkte på två skadesmällar när MFF U21-spelade mot Kalmar - utöver smällen att förlora.

Både Pavle Vagic och Laorent Shabani tvingades utgå tidigt i första halvlek. MFF:s fysioterapeut Alexander Nilsson fick reda ut begreppen efteråt. Båda spelarna såg nämligen ut att ha rejält ont.
– Pavle fastnade med foten och blev kapad. Stukade till högerfoten. Det kan vara över på en dag, kan ta längre tid. Vi får återkomma om någon dag.
– Laorent fick vänster axel ur led. Jag drog rätt den direkt. Det har hänt honom en gång tidigare i en U21-match i våras. Han kan vara tillbaka relativt fort, men vi får se hur mycket som blivit skadat. Det kan vara ingenting, men också lite värre. Har man haft axeln ur led en gång ökar sannolikheten att det sker igen.
Båda två - framför allt Vagic - har haft skadeoflyt hela våren.
För att få matchträning inför allsvenska comebacken på lördag mot Örebro (han är inte spelklar mot Drita) matchades även Anders Christiansen. Det blev ärligt talat ett prov utan värde.
Mer frustration än inspiration, om man säger så. "AC" kunde åkt ut för en rejäl kapning och var sedan mest arg på allt och alla. Tanken var att han skulle få spela så länge han själv kände att han orkade.
– Men Uwe (Rösler, tränaren) kom fram till mig redan i paus och sa att det räckte. Det blev ju en grinig period för honom där inne och det var tråkigt, sa U21-coachen Andreas Georgson.
Kalmar dominerade totalt i första halvlek och ledde med 2-0, MFF hade inget organiserat spel nästan, inte ens med hjälp av "AC". Det innebar i sin tur att testet av Bilal Sesay - se tidigare blogginlägg - som är aktuell för MFF:s U19-lag blev utan värde. Han gick av efter 60 minuter.
– Ja, tyvärr hade han ju lite otur när han var inne under perioden vi inte spelade så bra. Han kom inte med i spel. Men vi ser ju honom i träning också och får ta allt i en samlad bild, sa Andreas Georgson.'
Helt otippat kom MFF tillbaka från 0-2 till 2-2, men bara minuter efter kvitteringen - och strax före slut - stod hela laget och sov på en Kalmarhörna och så blev det förlust med 2-3, mot ett rutinerat bortalag med bland annat två A-truppbrassar på planen.
– Första halvleken är inte bra. Vi kommer från semesterläge och till ett nytt spelsystem. Vi fick de försvarsmässiga problem som vi trodde. Och offensiven var inte bra heller, vi tappar bollar. En semesterhalvlek, den sämsta i år. I andra halvlek hittar spelarna sina relationer bättre i 3-5-2-spelet och hittar lösningar mellan wingbackar och mittbackar. Vi blir bättre med bollen och de blir ängsligare.
MFF-målen: Granit Rushiti och Samuel Polozen.
Gå till toppen