Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Angela Everbäck, Miljöpartiet Vellinge

Hon drivs av sitt engagemang för miljön. Möt Miljöpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Vellinge i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– För Miljöpartiet är frågan om exploateringen viktigast just nu. Vellinge kommun expanderar kraftigt och det byggs på värdefulla naturområden och strandnära mark som behövs för friluftsliv och rekreation. Kommunens mål är att befolkningstillväxten ska vara en procent per år, men nu beräknas tillväxten till två procent. Det håller inte om vi vill bevara de värden som bidrar till ett ökat välmående och gör vår kommun särskilt attraktiv. Att värna om vår natur, skogsmark och odlingsmark är också viktigt om vi vill bevara den biologiska mångfalden.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Genom politiken vill jag bidra till en långsiktigt positiv utveckling för vår miljö. Därför var jag med när Miljöpartiet på nytt tog sig in kommunpolitiken här i Vellinge. Just nu har vi bara tre mandat, men vi gör vad vi kan för att påverka de beslut som tas. Genom motioner sår vi små frön som kan gro och leda till nya insikter hos övriga partier.
3

Varför blev du miljöpartist?

– Jag drivs starkt av mitt engagemang för miljön och vår framtid. Efter att ha röstat på Miljöpartiet i några år blev jag en aktiv medlem och började engagera mig i lokalpolitiken. Genom mitt politiska arbete vill jag i första hand göra en insats för miljön, men jag brinner också för frågor som rör ekonomi, demokrati, jämställdhet, barn och ungdomar.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Om vi bortser från den klassiska höger-vänsterskalan och istället utgår från GAL-TAN-skalan (där GAL står för ”grönt, alternativt och libertärt” och TAN står för ”traditionellt, auktoritärt och nationalistiskt”) ligger nog Centerpartiet närmast till hands, eftersom det lutar mer åt GAL.

Snabba fakta om Angela Everbäck

Parti: Miljöpartiet
Yrke: Marknadschef
Född: December 1957
Gå till sydsvenskan.se