Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nyinflyttad socialdemokrat vill se mer jämställdhet i Staffanstorps skolor

Hon är genusvetaren som vill att det byggs fler hyresrätter i kommunen. Petra Bergquist är nytt namn på Socialdemokraternas valsedel i Staffanstorp inför valet i höst.

"Man ska kunna erbjuda en bostad även till den som inte har råd att köpa en villa.", säger Petra Bergquist, som är nytt namn på Socialdemokraternas valsedel.Bild: Tomaz Lundstedt Malmö Stad
Vem är du?
– Jag är född i Lund, och har bott länge i Malmö. När vi letade efter hus flyttade vi till Hjärup. Orten är byggd på ett så bra och bilfritt sätt. Jag har en master i genusvetenskap och jobbar som ombudsman för Socialdemokraterna i Skåne.
Vilka andra erfarenheter har du av politik?
– Jag har också varit politiskt aktiv i Malmö i tio år, och har under denna mandatperiod suttit i kommunfullmäktige och som ordförande i servicenämnden där. Det är en nämnd som bland annat ansvarar för parkskötsel och bygget av skolor.
Vilka är de största utmaningarna som Staffanstorp står inför?
– Det handlar om att skapa en jämlik skola, där ingen skola väljs bort. Och man skulle behöva jobba mer med jämställdhetsarbetet i skolan – där finns mycket kvar att göra. Och Staffanstorps äldreomsorg tillhör ju de sämsta i landet, här behöver kommunen ta ansvar. Det behövs ett kommunalt alternativ och satsningar på hög kvalitet.
– Det behövs också nya hyresrätter för att klara den bostadsförsörjning som vi har framför oss. Man ska kunna erbjuda en bostad även till den som inte har råd att köpa en villa. Det tycker jag är en service som kommunen måste erbjuda sina invånare.
Fotnot: Även ombudsmannen Magnus Möller är nytt namn på valbar plats på Socialdemokraternas valsedel i Staffanstorp.
Gå till toppen