Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Levis Rosenborg vidare – ställs mot Celtic

Nordvästskåningen Jonathan Levi har tagit en startplats i Rosenborg.Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Norska mästarna Rosenborg var minst sagt illa ute i den första kvalomgången av Champions League mot isländska Valur. Med bara fem minuter kvar av returmötet på Lerkendal i Trondheim så ledde Rosenborg med 2–1, ett resultat som skulle ta Valur vidare på bortamålsregeln efter islänningarnas 1–0-seger i det första mötet.
Rosenborg skulle dock räddas – från straffpunkten, då danske stjärnan Nicklas Bendtner sköt in 3–1 på straff i den fjärde övertidsminuten och skickade norrmännen vidare.
Vilket inte var helt okontroversiellt. Valurs tränare Olafur Johannesson visade pengatecknen mot domaren efter det tveksamma straffbeslutet, som var det andra Rosenborg fick med sig i matchen.
– De hjälper alltid större lag. De var rädda för att inte låta Rosenborg vinna, säger Johannesson efter matchen.
Även Valurs mål kom på en omdiskuterad straff, där Marius Lundemo bedömdes ha tagit bollen med handen, även om han själv menade att den gick på huvudet.
Jonathan Levi, som kommer från Glumslöv och har ett förflutet i klubbar som Landskrona BoIS, Eskilsminne och HIF Akademi, noterades för 82 minuter som vänsterforward och växte ju längre matchen led.
I nästa omgång ställs Rosenborg, precis som i fjol, mot skotska mästarna Celtic. Rosenborg börjar på bortaplan kommande onsdag.
Läs alla artiklar om: Champions League 2018/19
Gå till toppen