Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera vapen i krockade bilen – polisen söker en person

En man i 20-årsåldern hittades skjuten vid en kraschad bil på en bensinmack i Rosengård under natten. Mannen är skjuten i ryggen – det kan röra sig om ett vådaskott från en passagerare i bilen, enligt polisen.

Bild: Patrick Persson
Polisen larmades om bilkraschen vid 1,30 under natten till måndagen. När polispatrullen kom till platsen hittade de en man utanför bilen som var skjuten. Han fördes till sjukhus med ambulans. Förutom föraren ska det ha funnits minst en person i bilen – i baksätet. Den eller de personerna försvann dock från platsen innan polis och räddningstjänst kom fram, den skadade mannen lämnades alltså ensam.
Den kraschade bilen har fraktats bort för fortsatt undersökning av polisen. Den skjutne mannen vårdas på sjukhus med allvarliga skador, han kommer att opereras under dagen. Polisen har kunnat tala med honom, men kommer att höra honom mer utförligt när hans tillstånd förbättrats. Enligt Stefan Sintéus, Malmös polismästare, är han inte livshotande skadad.
I bilen hittade polisen flera vapen.
– Vår teori är att den som sköt befann sig i bilen, säger Sintéus.
– Vådaskott är en av de teorier vi arbetar med, eftersom han är skjuten i ryggen, fortsätter han.
Polisen söker nu efter en person som de misstänker för inblandning i skjutningen.
Ser ni några kopplingar till de senaste dödsskjutningarna i Malmö?
– Det är rent för tidigt för att säga varför de befann sig där, anledningen till vapnen och så vidare. Det är sådant som vi arbetar vidare med under dagen, säger Stefan Sintéus.
Läs också Man hittad skjuten i kraschad bil på Rosengård – allvarligt skadad
Under de tidiga morgontimmarna slog polisen till mot den person som hade hyrt bilen – en Mercedes. Men på den adressen var ingen hemma.
En övergripande punkt för polisen att reda ut är självklart hur skottlossningen gått till. Finns det kulhål som visar att någon skjutit på fordonet eller har skottet gått av inifrån bilen – från någon av passagerarna i baksätet.
Parkeringen vid bensinmacken där bilen krockade under natten.Bild: Bengt Arvidson
Polisens avspärrningar på olycksplatsen hävdes efter ett par timmars undersökning. Inga poliser var kvar på platsen på torsdagsmorgonen.
Men spåren finns kvar. En stor mörk fläck på asfalten där bilen låg voltad. En hög med lite bråte. Hålet i stängslet där bilen kommit farande in på mackens parkering.
Bild: Bengt Arvidson
Det lär ha gått fort – bilen har flyttat på flera släp vid kraschen och det påföljande voltandet.
– Ett av släpen låg ända här borta, säger en man som kom till platsen efter olyckan och som jobbar i närheten.
Han pekar 25 meter bort. Hyrsläpen var fastkedjade så även två andra släp drogs med och kedjan delades på mitten. Även en hyrbil fick några skador.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen