Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man hittad skjuten i kraschad bil på Rosengård – allvarligt skadad

En man i 20-årsåldern hittades skjuten i en kraschad bil på Ramels väg i Rosengård under natten till torsdagen. Mannen vårdas på sjukhus med allarliga skador.

Bild: Patrick Persson
Larm kom in vid 02 och både räddningstjänst och ambulans åkte till platsen tillsammans med polis. Larmet gällde en trafikolycka efter att en personbil voltat på Ramels väg. På plats förstod polis och ambulanspersonal att det handlade om en skottskadad man.
–Vi vet ännu inte var i området han har skjutits men han har alltså orsakat en bilolycka. Om han fått skottskadan i bilen eller någon annanstans är okänt. Det kan mycket väl vara så att brottsplatsen är på en annan plats och att han har försökt ta sig därifrån med bilen, säger Jerker Olsson, jourhavande förundersökningsledare.
Bild: Patrick Persson
Bilen beskrivs som totalförstörd och sannolikt har bilen kommit körande på Amiralsgatan när den skottskadade bilföraren tappade kontrollen över bilen som kraschade in bland släpen på macken.
Mannen, som är i 20-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Han vårdas för allvarliga skador, enligt Region Skånes presstjänst.
Polisen har inlett en utredning om mordförsök men har ingen misstänkt i nuläget.
Vid 03.40-tiden höll polisens tekniker på att dokumentera platsen och efter en stund påbörjades den tekniska undersökningen av den totaldemolerade bilen. Runt Amiralsgatan och bensinstationen hade polisen upprättat en stor avspärrning. Polis har sökt i närområdet efter eventuella saker som tyder på skottlossning.
Exakt var skottlossningen skett vet polisen inte i nuläget. Ingen har hört några smällar, rapporterar Sveriges Radio.
Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Artikeln kan komma att uppdateras.
Gå till toppen