Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Byggföretag döms att återbetala drygt 9 miljoner till Brf Ida

Drygt 9,5 miljoner kronor måste ett Malmöbaserat byggföretag betala tillbaka till bostadsrättsföreningen Ida i Rosengård, slår tingsrätten nu fast i en dom.

Byggföretaget Pappoo Nordic AB döms att betala tillbaka drygt 9,5 miljoner kronor till bostadsrättsföreningen Ida i Rosengård, efter att ha brutit ett avtal. Föreningen stämde byggföretaget eftersom att de aldrig installerade de porttelefoner som de avtalat om att sätta upp.
Företaget Pappoo Nordic AB skulle installera ett IT-baserat porttelefonsystem i trappuppgångarna i bostadsrättsföreningen, något de avtalade om redan år 2015. Därefter lovade företaget under de kommande två åren vid flera tillfällen att porttelefonerna skulle sättas upp – men så blev det aldrig, skriver föreningen i en stämningsansökan till Malmö tingsrätt.
Trots att inga porttelefoner hade monterats hann Brf Ida betala sju olika förskottsfakturor till Pappoo Nordic AB, på sammanlagt 9 564 960 kronor. Det är de pengarna som byggföretaget nu döms att betala tillbaka, tillsammans med rättegångskostnaderna.
Läs också Minst åtta personer misstänkta för brott – men jättehärvan kring Brf Ida kommer att växa
Domen mot Pappoo Nordic AB är bara en av de rättstvister som Brf Ida inlett mot olika byggföretag i samband med renoveringen av sina fastigheter. Under året 2015 till 2017 betalade Brf Ida ut en kvarts miljard kronor för olika renoveringsprojekt, varav tiotals miljoner betalades ut i förskott för staket, fasadrenoveringar – och porttelefoner.
Läs också Brf Idas ordförande misstänkt för grovt mutbrott
Domen slås fast som så kallad tredskodom i Malmö tingsrätt. Det innebär att en part döms trots att den inte kommit till förhandlingen i tingsrätten.
Gå till toppen