Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Medaljregn för Löddekanotister

Åtta kanotister från Lödde kanotklubb reste till SM. De åker hem med tolv medaljer i bagaget. "Det är bra utdelning, vi är jättenöjda" säger tränaren Per Pålsson.

Gustav Pålsson, Björn Linander, Eric Pålsson och Theo Orban tog ett guld och två silver i fyrmanskanot i SM i veckan.Bild: Privat
Kanot SM har i veckan pågått 150 mil norrut, i Lulsundet i Luleå.
Lödde kanotklubb var som vanligt på plats på SM och klarade sig fint i konkurrensen. Med en åtta personer stark trupp skördade de framgångar i flera klasser och distanser.
Det slutade på åtta guld, tre silver och ett brons.
Silver i stafett 4 x 200 meter, H22, gick till Lödde. Brunnsviken tog guld och Luleå tog brons.Bild: Helena Larson
I klass damer 14 år tog Elin Nyman guld i K1 på både 500 meter och 2 500 meter.
– Hon vann överlägset i båda loppen, säger Per Pålsson.
Fjortonåriga Elin Nyman tog hem två SM-guld. Hon är även uttagen till nordiska mästerskapen för ungdomar, U16, i Norge i augusti.Bild: Privat
I klassen herrar upp till 22 år (H22) blev det ett guld, tre silver och ett brons till Lödde.
Theodor Orban och Björn Linander tog guld i K2 500 meter. Theodor tog även brons i K1 200 meter.
Lödde tävlade även i besättning (K4) i denna klass. Theo Orban, Eric Pålsson, Gustav Pålsson och Björn Linander tog silver på distanserna 500 meter och 1 000 meter.
De tog även silver i stafett 4 x 200 meter.
– Löddes unga besättning mötte rutinerade kanotister som är flera år äldre. Trots detta knep Löddekillarna medaljer, säger Per Pålsson.
Eric Pålsson är även uttagen till NM i U 21 i Norge i augusti.
I klassen herrar upp till 21 år (H21) blev det tre guld: Theodor Orban tog guld (K1) på 500 meter.
Theodor Orban och Eric Pålsson tog guld (K2) på 1 000 meter och på 200 meter.
På fredagseftermiddagen var sista prisutdelningen – och Lödde stod så klart på prispallen för att ta emot de sista medaljerna.
Nu far truppen den 150 mil långa resan söderut till Löddeköpinge.
– Det har varit soliga och varma dagar med bra förutsättningar – det enda har varit värmen, man har fått tänka på att dricka mycket. Nu är vi väldigt glada, säger Per Pålsson.
Här går starten för K2 på 2500 meter i Lulsundet på SM i Luleå för herrar 16 år med Axel Svensson och Eric Larson från Lödde. De kom på plats 8 i denna klass.Bild: Helena Larson
Den åtta man starka truppen från Lödde kanotklubb får med sig hela tolv medaljer hem från SM i Luleå. Från vänster övre raden: Theodor Orban, Axel Svensson , Gustav Pålsson, Eric Larson, Björn Linander. Nedre raden från vänster: Eric Pålsson, Johanna Johansson, Elin Nyman.Bild: Helena Larson
Gå till toppen