Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Mördarna misslyckades elda upp sin flyktbil

Efter trippelmordet på Drottninggatan flydde mördarna till Arlöv. Bilen ställdes på en villagata, och flera dagar senare försökte någon elda upp den. Nu är den ett av polisens hetaste spår i mördarjakten.

Bilen hittades på Målaregatan i Arlöv.Bild: Lars Brundin
– Det rör sig om en Saab 95 kombi som vi har anträffat på en adress i Arlöv, säger åklagare Jeanette Sprimont, som är förundersökningsledare i mordutredningen.
– Den har undersökts och med hjälp av fynden kan vi knyta den till brottet.
Läs mer: Efter morden i Malmö: Vilka är det som skjuter varandra?
Hon vill inte ge några detaljer om fynden i bilen, men troligen handlar det om patronhylsor och krutstänk från det automatvapen som användes för att skjuta ner sex personer utanför ett internetkafé i Malmö den 18 juni i år.
Läs mer: Efter morden: Föreningar efterlyser samarbete och akuta insatser
Undersökningen visar också att mördarna väntade några dagar med att försöka röja undan sina spår.
– Först någon gång natten mellan den 22 och 23 juni var det någon där och försökte tända eld på den, säger Jeanette Sprimont.
Men elden förstörde inte hela bilen och nu har alltså polisen fordonet i beslag.
– Vi vill ha alla sorters iakttagelser kring den här bilen, säger Jeanette Sprimont.
– Både när den kom till platsen och i samband med att man senare tände eld på den. Men också efter det. Det kan mycket väl vara så att någon kommit för att kontrollera vad som hänt med bilen.
Tre personer dödades och tre skadades vid skjutning på Drottninggatan i Malmö.Bild: Bengt Arvidson
Alla boende i villakvarteret där bilen hittades har förhörts, utan omedelbara resultat. Enligt uppgifter till Sydsvenskan var det på Målaregatan som bilen lämnades av mördarna.
Officiellt finns det ännu inga utpekade misstänkta för brottet – det lär ha varit minst två personer, eftersom skotten avlossades i farten.
Så här svarar Jeanette Sprimont på frågan hur trippelmordet på Drottninggatan hänger ihop med de följande morden i Malmö:
– Vi tror egentligen ingenting utan vi jobbar öppet och brett. Men vi är självklart öppna för eventuella kopplingar om sådan information kommer in.
Fotnot: artikeln är korrigerad. Bilen brandskadades mer än vad vi skrev i den tidigare versionen.
Läs alla artiklar om: Morden vid Värnhem
Gå till toppen