Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skarp kritik efter arbetsplatsolycka utanför Stadsbiblioteket

Bristande riskbedömningar, otydliga instruktioner och otillräckliga avspärrningar. Arbetsmiljöverket riktar nu skarp kritik mot både socialförvaltningen och Lundafastigheter.

Det var i slutet av juni som en man föll ned i ett hål utanför Stadsbiblioteket i Lund. Mannen arbetade med parkvård i närheten av brunn som hade öppnats för att åtgärdas och fördes till sjukhus efter olyckan.
Läs också Man föll ner i hål i samband med arbete
Nu har arbetsmiljöverket granskat händelsen och riktar skarp kritik både mot Socialförvaltningsstaben där mannen jobbar och Lundafastigheter som ansvarade för arbetet.
Arbetsmiljöverket kräver att arbetsgivarna gör en utredning och dessutom gör en ordentlig fördelning av arbetsmiljöuppgifter bland arbetsledare, något som fram till nu saknats.
Socialförvaltningen ska klargöra för sina anställda att de ska följa givna säkerhetsinstruktioner, samt informera om de risker som finns.
Lundafastigheter får skarp kritik för att ha saknat en arbetsmiljöplan för den tillfälliga arbetsplatsen. Även Lundafastigheters avspärrningar anses vara otillräckliga.
Gå till toppen