Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Slottsauktion på traditionellt vis

Möbler, konst och en stor samling mattor gick under klubban på äkta gammaldags sätt vid en sommarauktion på Borgeby slott på torsdagskvällen.
– Folk är trötta på nätauktioner där samma grejer snurrar runt hela tiden, säger auktionsförrättaren Jonas Wass.

Auktionsförrättaren Jonas Wass samlar på sig varor från butiker som gått i konkurs , eller andra som vill sälja. Några auktioner varje sommar blir det.Bild: Lars Brundin
Auktionen han snart ska hålla i, går till på traditionellt sätt. Den som vill ge bud får skaffa sig en nummerlapp vid ett skrivbord framme vid scenen där utropen ska göras. Det går att lägga bud i förväg, men det går också att lyfta armen och vifta med sin nummerlapp för att få sitt bud noterat. Det finns ingen katalog, inga utropspriser och nästan inga reservationspriser – varorna dras inte tillbaka om priset är för lågt, utan säljs till högstbjudande även om det högsta budet är mycket lågt. Kunderna bestämmer utropsordningen genom att tala om vilka saker de är intresserade av, så ropas det ut först.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen