Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Två män fortsatt häktade för Nydalamord

Två män, 22 och 23 år gamla, häktas i ytterligare en månad. De misstänks för mordet på en 24-åring och mordförsök på en annan man på Nydala den 3 juli.

Strax efter klockan tre på eftermiddagen den 3 juli sköts en 24-årig man ihjäl i Nydalaparken. En annan man i 30-årsåldern blev också beskjuten men överlevde. Samma kväll greps en man efter tips från allmänheten, nästa kväll greps ytterligare två män av polis i Lund. Alla tre häktades sedan mot sitt nekande misstänkta för mord och mordförsök.
Polisen i arbete i Nydalaparken efter att en man skjutits ihjäl och en annan man skadats av skott på platsen.Bild: Patrick Persson
Två av dem blir nu kvar i häkte i ytterligare en månad. Under fredagen hölls häktningsförhandling mot en av dem, en 22-åring som misstänks för mord och mordförsök och tingsrätten bedömde att han ska vara fortsatt häktad på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.
Ytterligare en av de misstänkta, en 23-årig man, gick själv med på att sitta häktad ytterligare en månad. På måndag väntar omhäktningsförhandling rörande den tredje misstänkte, en 21-årig man.
Chefsåklagare Pär Andersson förklarar den långa häktningstiden med att det behövs för att få tid att arbeta med mordutredningen:
– En mordutredning är ingenting man gör klart på fjorton dagar, och inte på två fjortondagarsperioder heller. Vi har en del material som vi sänt till NFC (Nationellt forensiskt centrum, reds. anm.), och av erfarenhet så vet vi att det kan ta tid.
Den 24-åring som sköts ihjäl på Nydala har under en längre tid varit ledande i knarkhandeln kring Seved i Malmö.
Om fler misstänkta gärningsmän söks för inblandning i mordet på 24-åringen vill Pär Andersson inte tala om.
Läs mer: ”Alla tog sina barn och började springa därifrån”
Gå till toppen