Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Flera polisutryckningar efter att privatpersoner grillat trots eldningsförbudet

Malmöpolisen har under lördagseftermiddagen och kvällen fått göra flera utryckningar efter att privatpersoner grillat eller eldat på olämpliga platser. Nu aviserar polisen att de framöver kommer att bötfälla den som bryter mot eldningsförbudet.

– Patrullerna har fått se till att det blir släckt eller alternativt att engångsgrillar flyttas till fasta grillplatser, säger Calle Persson, informatör på Skånepolisen.
Vid 21-tiden har polisen varit ute på ett tiotal ärenden där personer grillat trots förbudet.
– De har eldat i engångsgrillar på marken och därmed varit nära att starta större eldar, säger Calle Persson.
Tre gånger har polisen bland annat fått åka ut till den populära badplatsen vid Sibbarps camping. Utryckningar har även skett till bland annat Holma, Segeparksgatan, Kastanjegården och Scaniabadet.
– Man har sett till att de har fått släcka sina grillar och det de eldat på, och informerat om vad som gäller.
Det råder eldningsförbud i hela Skåne sedan slutet av maj.
– Det är svårt att förstå hur personerna tänker när man bara ställer ut en engångsgrill med tanke på hur det ser ut runtom i landet just nu, säger Calle Persson.
Att gå emot förbudet kan leda till böter.
– Polisen kommer att börja dela ut böter i större utsträckning i syfte att stävja det här. Nu när det är så torrt kan en liten eld väldigt snabbt sprida sig, med fara för egendom och människor, säger Calle Persson.
Gå till toppen