Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Jacob Palander lyfts efter mardrömsmatchen

Han hade inte startat en match på ett år. Då skulle Jacob Palander få göra både det och sin allsvenska debut samtidigt.
Efter mardrömsmatchen hyllades han dock av sin tränare.

180721 Trelleborgs Jacob Palander deppar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Trelleborg den 21 juli 2018 i Östersund.Foto: Tobias Nykänen / BILDBYRÅN / kod TN/ Cop 171Bild: TOBIAS NYKÄNEN
Det var mot Brommapojkarna i superettan som han senast startade för sitt lag Trelleborgs FF. Då byttes han ut efter 22 minuter. Under lördagens kross mot Östersund fick han starta då mittbacken Lasse Nielsen var avstängd.
Tyvärr fick den 23-åriga mittbacken inte göra sin debut i den roligaste av matcher.
Hans lag förlorade nämligen med 4–1.
Men förlusten kunde inte skyllas på Palanders prestation, enligt hans tränare.
– Med tanke på utgångsläget och att jag tvingades utsätta in honom i just den här matchen känns väldigt jobbigt att han fick debutera så här. Men jag tror ändå att han kan dra lärdom av det här och att han inte lastar sig själv för hårt, sa Patrick Winqvist efter matchen.
– Nu i efterhand blev det väl fel match som han fick göra sin debut i, men det var inget att be för. Till skillnad från laget har Jacob personligen sin heder i behåll efter i dag. Med tanke på vilken match han fick debutera i gjorde han det väldigt bra.
Gå till toppen