Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hemmaplan

Lunds BK vände och vann sista tio minuterna

Trots underläge långt in i matchen fick Lunds BK gå på semester med tre färska poäng i ryggsäcken, efter att skyttekungen Andreas Birgersson först kvitterat Kristianstads ledning med tio minuter kvar och inhoppande Emil Killander sedan avgjort matchen i den 88:e minuten. Inte alldeles orättvist.
– Nej, vi gjorde en bra match och fick in mycket inlägg och bollar i mitten och någon gång måste den ju studsa rätt, tyckte Lunds BK:s tränare Stefan Jansson.
Lunds BK, lite stukat av skador, sjukdomar och avstängningar, passade på att testa 3-5-2, ett test som föll väl ut. Hemmalaget kom runt fint på kanterna via framför allt Gustav Hillstedt och André Strandberg och skapade en del halvchanser samtidigt som Kristianstad hade svårt framåt. Ledningmålet var ett av få avslut på mål för gästerna.
– Det såg bra ut och vi fick ett bra understöd till Andreas Birgersson där framme, menade Stefan Jansson nöjt.
Han passade också på att berömma kaptenen för dagen, Jesper Möller, som drev på laget framför allt sedan man hamnat i underläge i mitten av första halvlek.
– Trygg med bollen och ofta spelbar. Jesper var jättebra idag, tyckte Stefan Jansson, som med segern kan summera en fullt godkänd vår.
– Ja, det har varit några plumpar men så är det alltid. Vi har ett ungt lag som blev ännu yngre när vi tappade Norlla Amiri. På det stora hela har vi gjort det bra, konstaterade han.

Division 1 södra HERR

2
Lunds BK
  • (0-1)
1
Kristianstad FC

Målskyttar

  • Andreas Birgersson
  • Emil Killander
    Gå till toppen