Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

21-åring fortsatt häktad för Nydala-mord

Den 21-årige man som tillsammans med två andra män misstänks för att ha skjutit ihjäl en man och skottskadat en annan vid Nydalaparken den 3 juli blir fortsatt häktad.

Den 3 juli strax efter tre på eftermiddagen larmades polisen om en skottlossning i Nydalaparken. Mitt bland flanerande människor och lekande barn sköts en 24-årig man ihjäl och en annan fick livshotande skador.
När polis larmades till Nydala på eftermiddagen den 3 juli hittade de två skottskadade unga män som låg på marken vid ett buskage. En fördes med livshotande skador till sjukhuset och en avled på platsen.Bild: Patrick Persson
Tre män misstänks nu för mord och mordförsök. För två av dem förlängdes häktningstiden förra veckan i en månad och den tredje, 21-åringen, omhäktades under måndagen i ytterligare en knapp månad.
21-åringen bestred häktningen. Hans advokat Magnus Lundh framförde att 21-åringen ville bli släppt fri. Men tingsrätten gick på åklagarens linje och beslutade om både fortsatt yppandeförbud – advokater och andra närvarande får inte tala om det som sagts under häktningsförhandlingen – och om att åklagaren även framgent har rätt att besluta om restriktioner för 21-åringen. Restriktioner kan röra sig om att en misstänkt inte får rätt att se på tv eller lyssna på radio, läsa tidningar eller ta emot besök.
Chefsåklagare Pär Andersson motiverade i samband med förra veckans omhäktning den långa häktningstiden med att det behövs tid för att slutföra en mordutredning.
På samma plats där de två männen sköts på eftermiddagen den 3 juli så sköts och skadades en 19-årig man natten innan.
Gå till toppen