Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Australisk profil till Lund: "En dröm för mig”

Lunds VK satsar på en profil från Australien inför den kommande elitseriesäsongen i volleyboll. Caleb Watson ska tillföra ny anfallskraft till klubben.

– Detta har varit en dröm ända sedan jag var en ung juniorspelare. Det är en fantastisk möjlighet för mig, säger Caleb Watson.
25 år gammal är han beredd på ett idrottsäventyr i Sverige.
– Efter att ha spelat hemma i Australien i många år tyckte jag att det skulle vara kul att hitta en klubb utomlands. Jag kollade upp vad som fanns i Europa och min agent kopplade ihop mig med Lund och vi kom överens direkt.
Han kommer att utnyttjas för att träna ungdomslag också i Lunds VK. Caleb Watson har representerat sin stat, Western Australia, både på ungdoms- och seniornivå.
– Jag har spelat beachvolley också tidigare men de senaste säsongerna har det varit inomhusspel helt och hållet. Nu är jag klar med studierna hemma i Perth och siktar på att utveckla mitt spel ytterligare. Jag har hört mycket gott från spelare som varit i Sverige och elitserien tidigare.
I Lund fanns för tio år sedan en profil i Lugi vid namn Steve Wallace. Så Australien är inget nytt exotiskt i volleybollsammanhang i universitetsstaden.
- Vi är mycket nöjda med att ha gjort klart med Caleb. Australien har en fin volleytradition och under åren har många spelare från Australien gjort stora avtryck i elitserien. Caleb är stor och slår snabbt i mitten. Han är dessutom väldigt allround och kan också gå som högerspiker. Inte minst kommer han att bidra med sin inställning och driv att hela tiden utvecklas och bli bättre, säger klubbchefen Stefan Sjöström.
Tidigare i sommar blev det klart med ett nytillskott från USA för damerna i Allie Davenport. Elitserien för damer och herrar startar sista helgen i september. Den här säsongen som en rak serie med endast spel på helgerna.

Herrtruppen nyförvärv

Faeez Alloush (Falkenberg)
Martin Bergman (Ystad)
Alfred Walthersson (Floby)
Caleb Watson (Australien)
Damtruppen nyförvärv:
Lina Nilsson (Lund/RIG Falköping)
Allie Davenport (USA)
Vanessa Soares (Portugal)
Amanda Bengtsson (Kristianstad)
Elin Jeppsson (Kristianstad)

Fakta

Caleb Watson
Ålder: 25 år
Längd: 200 cm
Position: Center/högerspiker
Tidigare klubbar: WA Hornets, Northern Stars Volleyball Club, ECU Chequers Volleyball Club
Gå till toppen