Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Kafé Agnez har stängt – söker nya ägare

Det veganska kaféet på Gamla Väster i Malmö stängde för säsongen i höstas – men öppnade aldrig igen. Nu meddelar ägarna att verksamheten är nedlagd.

Kafé Agnez meddelar att de har stängt permanent och söker nya eldsjälar som vill ta över verksamheten.Bild: David Bergström Privat
Länge har det varit tyst om Kafé Agnez och många undrar vad som har hänt. Delägaren Annina Hohenthal berättar att det är svårt att driva flera verksamheter samtidigt.
Hon arbetar även som psykolog och jobbar med öppenvårdsinsatsen Västebo Social Omsorg tillsammans med kollegan Bo Blank.
Läs mer: Här är Skånes bästa kaféer – ort för ort
Ägarna har varit i kontakt med flera intresserade men någon överlämning har inte skett än. De önskar att någon med samma ambitioner tar över kaféet.
– Vi hade massa visioner men i höstas valde vi att ha vinterstängt. Tiden räckte helt enkelt inte till för att driva kaféet då vi också jobbar med ungdomsvård och av olika anledningar bestämde vi oss för ett uppehåll. Vi hoppas på en överlämning som snart som möjligt. Det är viktigt att kaféet bevarar sin själ. Därför ska det helst vara eldsjälar som vill fortsätta driva ett vegansk kafé så som vi har gjort innan, säger Annina Hohenthal.
Vegansk tårta bakad av Kafé Agnez personal.Bild: Privat
Kafé Agnez var både ett veganskt kafé och ett socialt företag som följde ett icke-vinstdrivande koncept. All mat som serverades var gjord på ekocertifierade råvaror och tillagades av personalen.
Det var en även plats för ungdomar på arbetsträning. Ungdomarna som jobbade på kaféet var mellan 15 och 20 år gamla och de flesta hade ingen tidigare arbetserfarenhet.
– Det har så klart varit tråkigt för våra ungdomar. Fast de flesta har fått sommarjobb genom kommunen i år. Nu har företaget vilat ett tag men vi hoppas att verksamheten drar igång snart och att våra ungdomar ska ges möjligheten att få fortsätta sin arbetsträning där om de vill, säger Annina Hohenthal.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen