Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny varning: Hettan lägrar sig även över Skåne

Skåningarna får räkna med höga temperaturer i veckan – nu har SMHI har gått ut med en klass 1-varning även för Skåne de kommande dagarna.

Bild: Martina Holmberg / TT
Klass 1-varningen innebär ihållande temperaturer över 30 grader i tre dagar eller mer. Håller temperaturerna i sig i fem dagar eller mer går det upp en till en klass 2-varning.
Läs också Kylklamp i handväskan och nattlig vattning – tipsen för att klara sommarhettan
– Så varmt ser det däremot inte ut att bli, lite svalare blir det till helgen, säger Linus Dock, meteorolog på SMHI, till Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.
Högst temperaturer spås nordöstra Skåne få.
– Från och med tisdag börjar den varma luften leta sig in, i både Kristianstadstrakterna och på Österlen får man räkna med höga temperaturer på minst 30 grader, säger Linus Dock.
Längs västra Skånekusten blir det något svalare.
När gick ni senast ut med en sådan vädervarning i Skåne?
– Under 2017 och 2016 hade vi inga dagar mellan 30-35 grader i Skåne, 2015 hade vi bara två dagar över 30, men inte mer än så.
Vad ska man tänka på när det är så höga temperaturer?
– Framförallt är det ju riskgrupper som äldre, kroniskt sjuka, små barn och gravida som bör ta det extra försiktigt. Och rent generellt är det ju att dricka mycket och hålla sig i skuggan, säger Linus Dock.
Artikeln är ändrad.
Gå till toppen