Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Second hand-butik med fokus på lyxplagg har flyttat in vid Davidshall

Efter att ha drivit webbshop i två år och pop-up-butik vid Malmö Live i tre månader har Jenny Lehmann nu öppnat A Piece Lux på Davidshallsgatan. Här säljer hon lyxig second hand, vintage och outletplagg som hon själv valt ut.

Jenny Lehmann har öppnat second hand-butiken A Piece Lux på Davidshallsgatan.Bild: Moa Dahlin
– Det pratas ju mycket om cirkulär ekonomi just nu och jag har själv alltid saknat en second hand-affär med en lite högre prisklass i Malmö, säger Jenny Lehmann.
Hon har nyligen flyttat in i lokalen på Davidshallsgatan 15 – tillsammans med vintageklänningar från Dior, second hand-väskor från Louis Vuitton och outletplagg från olika kända märken.
Lokalen huserade tidigare klädbutiken Popolino. De lämnade lokalen för gågatan i mars och A Piece Lux flyttade in strax därpå. I slutet av juni slog de upp portarna.
I butiken säljer Jenny Lehmann second hand, vintage och outletplagg.Bild: Moa Dahlin
Idén till vad som skulle komma att bli A Piece Lux föddes hemma hos Jenny Lehmann för tre år sedan. Med tre barn började högarna med urväxta barnkläder i förråden blir allt större. Hon började sälja kläderna på nätet – och upptäckte att det gick väldigt bra.
Därefter började hon sälja exklusiva kläder som hon rensat ut från sin egen garderob. Ett år senare hade webbutiken A Piece Lux fötts – och det är inte längre bara Jenny Lehmann eget klädlager som säljs.
– Jag har mycket kontakt med bloggare och folk i modevärlden, folk som byter garderob ofta. Men jag köper också kläder direkt från företag, säger hon.
Vad har du fått för respons hittills?
– Responsen har varit jättepositiv. Folk tycker att det är kul att något sådant här finns i Malmö.
Starten på A Piece Lux var när Jenny Lehmann började sälja barnkläder på nätet. I butiken på Davishallsgatan finns en liten avdelning för barnkläder och leksaker.Bild: Moa Dahlin
Förra hösten drev hon pop-up-butik vid Malmö Live under tre månader. Men hon kände inte att läget var helt rätt – och nu har hon hittat hem i kvarteren kring Davidshalls torg.
– Det här känns som helt rätt plats och målgrupp. Det finns många lite egna butikskoncept här och det är det folk kommer hit för, säger Jenny Lehmann.
Läs mer: Retromodebutik lämnar Davidshall för gågatan
I butikssortimentet finns både kläder, accessoarer och möbler. Parallellt med butiksverksamheten kommer Jenny Lehmann fortsätta driva sin webbshop. Och hon märker redan en skillnad i vad som säljer bäst.
– I webbutiken säljer jag mest väskor. Här har jag sålt mycket festklänningar, smycken och solglasögon, säger hon.
Och Jenny Lehmann har inte glömt hur allting startade en gång i tiden. Ett av butikens små rum har fyllts helt med barnkläder och leksaker.
Vad är planen för A Piece Lux framöver?
– Funkar det så vill jag verkligen ta in mer från dyrare varumärken som Louis Vuitton och Chanel, men ett sådant lager vill jag inte köpa in förrän jag har en kundkrets.
Gå till toppen