Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ingen grillning alls på Djingis Khan i sommar

På Djingis Khan har bostadsrättsföreningen nu valt att förbjuda all grillning. Detta på grund av torra gräsmattor och trähus som står tätt.

Boende på Djingis Khan i Lund får skippa grillningen i sommar.Bild: Henrik Holmberg / TT
När det skärpta eldningsförbudet meddelades av Länsstyrelsen på måndagen bestämde sig medlemmarna i bostadsrättsföreningen Djingis Khan för att vidta alla säkerhetsåtgärder.
Läs också Totalt grill- och eldningsförbud i Skåne från och med idag
– Vi kände att vi behövde göra något, så vi tog ett beslut om grillningsförbud för hela föreningen och la ut det på vår hemsida, säger ordförande David Latifpour.
Hittills har reaktionerna bara varit positiva, men David Latifpour förväntar sig att en del av de boende kommer att höra av sig och vara arga.
– Många tror att de äger sin egen mark när de bor i en bostadsrättsförening, men det är föreningen som äger marken. Enligt de nya reglerna får man bara elda på egen tomt och då är det alltså bostadsrättsföreningen som avgör, säger han.
Beslutet var enkelt att ta.
– Vi har gamla trähus som ligger tätt och otroligt torra gräsmattor. Det hade fått stora konsekvenser om något tog eld, säger David Latifpour.
Gå till toppen