Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Böcker

Joakim Lundells uppföljare är slarvig och osammanhängande

Joakim Lundell/Jockiboi.

Joakim Lundell, Leif Eriksson, Martin Svensson

BOKEN. Du är inte ensam. Lind Co.

Om första boken "Monster" satte Youtubefenomenet Jockiboi i ett sammanhang är uppföljaren lösryckt, ihopstressad och osammanhängande. "Du är inte ensam" ramas in som en berättelse om diagnoserna Aspergers och ADD. Förutom slumpmässigt utvalda bilder på Joakim Lundell och en sexsidig förklaring om Aspergers, saxad från Autism- och Aspergerförbundet, finns här anekdoter om när Lundell stoppade in snoppen i en dammsugare, piercade ollonet och laddade upp runkklipp på sin blogg. I första boken om honom var nedslag som dessa logiska och följsamma i en stökig berättelse om Youtube-stjärnans brokiga arbetarklassuppväxt. Här får vi bara diagnoserna istället för en berättelse.
Joakim Lundells syfte med uppföljaren verkar vara ett slags skuldsanering; här är någonting elakt jag gjort mot tjejer, här är någonting svinigt jag har gjort mot någon jag älskat. Klipp till förklaringen: ADD och Aspergers syndrom. Stundtals fungerar det som ett uppvaknande för läsaren om hur begränsande det är att leva med diagnoser. Men det är inte alla med Aspergers som har sex med tjejer, filmar dem mot deras vilja och laddar upp filmen på sin blogg. ”Det var såklart oschysst”, reflekterar Joakim Lundell. Han understryker flera gånger hur diagnoserna trots att de varit ett helvete också hjälpt honom till framgång, eftersom han vägrar lämna ifrån sig någonting som han inte är hundraprocentigt nöjd med.
Oklart då varför han lät ”Du är inte ensam” gå till tryck. Den uppfyller alla de slarvkriterier som Joakim Lundell hävdar att han inte tål.
Gå till toppen