Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Ingen fysiskt skadad vid skottlossning mot lägenhet

En lägenhet på Eriksfältsgatan besköts på tisdagen. Tre personer ska ha befunnit sig i lägenheten. Polisen säkrade bevisning och knackade dörr i huset, men har ännu ingen misstänkt för skottlossningen. Ingen skadades fysiskt, men en tonåring vårdas för chock på sjukhus.

Bild: Patrick Persson
Omkring klockan tre på eftermiddagen ringde en person polisen efter att ha hört en smäll. Väl på plats fann polisen flera skotthål i ytterdörren till en lägenhet.
I lägenheten befann sig en familj.
– Som jag förstår har det befunnit sig tre personer i lägenheten. En medelålders kvinna och två flickor i tonåren, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.
Familjen som bor i lägenheten klarade sig utan fysiska skador, men beskrevs av polisen som ”väldigt chockade”. En av flickorna fördes till sjukhus för att behandla chocken.
Vapenhundar användes för att söka igenom lägenhetshuset och området i närheten. Polisen knackade dörr och säkrade under kvällen teknisk bevisning. Men än har de ingen misstänkt för skottlossningen.
Polis söker med vapenhund i trapphuset där skottlossningen ägde rum.Bild: Patrick Persson
Trapphuset spärrades av medan polisen arbetade. En granne fick krypa under avspärrningarna för att nå sin lägenhet:
– Polisen frågade mig när jag kom om jag hade hört något. Jag såg att de knackade på andra grannars dörrar också.
På parkeringen utanför stod ett par personer och undrade vad som hade hänt. Flera av dem hade precis kommit hem från jobbet och förstod inte varför det stod polisbilar framför huset.
En ung man ropade till sin mamma på en av balkongerna och frågade om hon hade hört eller sett något. Nej, ingenting – också hon kom nyss hem. Att de skjuter är idiotisk, tycker sonen:
– Det är jävligt tråkigt. Mitt på ljusa dagen. Det ska inte hända, inte här.
Polisen har inga misstänkta för skjutningen.
Skottlossningen utreds som grovt olaga hot mot grupp och grovt vapenbrott.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen