Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malin Åkerman gör äntligen film i Sommarsverige

Hollywoodstjärnan Malin Åkerman letade i flera år efter en filmroll på svenska. Nu är hon i Västsverige och spelar in "En del av mitt hjärta". – Det känns underbart att få vara hemma, säger hon.

Malin Åkerman trivs med att tillbringa sommaren i Sverige. "Det är inte bara för att vi har den bästa sommaren på 200 år, utan det är också fint att få göra film här", säger hon.Bild: Adam Ihse/TT
Sedan en dryg månad jobbar mängder med människor med den påkostade romantiska komedin. Filmen baseras på Tomas Ledins texter och låtar, men är en fristående kärlekshistoria och handlar inte om artistens liv.
Huvudrollsinnehavaren Malin Åkerman, som har fått en paus i filmandet, pratar ledigt om rollkaraktären "sensuella Isabella".
– Hon är en tuff tjej. I filmen har hon åkt ifrån lilla Glimmerby (en fiktiv by) till Stockholm och blivit en framgångsrik businesstjej. Nu kommer hon tillbaka och ibland strular hon till det lite för sig, säger hon.
Inspelningsplatsen för dagen är idylliska Thorskogs slott i närheten av Lilla Edet, där bland annat "Stjärnorna på slottet" tidigare har spelats in. I parken väntar närmare 90 människor på att filma scenerna som ska bli filmens pampigaste musikalnummer, med skådespelaren Shima Niavaranis version av "Helt galen i dig".
Den som kanske är allra gladast är filmens regissör.
– Jag har haft ångest över vädret för den här dagen i ett och ett halvt år. Det hade lika gärna kunnat storma nu, säger Edward af Sillén, som debuterar i rollen bakom kameran.
Många förknippar honom säkert med Melodifestivalen och Eurovision Song Contest, men Edward af Sillén har även skrivit en mängd manus. Bland annat till Tomas Ledins krogshow Showtime. Dock är inte han upphovsman till feel good-filmen som bygger på en idé av producenten Patrick Ryborn.
– Jag tänkte bara: vilken bra idé. Varför kom inte jag på den idén?
Få i den stjärnspäckade rolluppsättningen är klassiskt skolade musikalstjärnor, men alla sjunger och dansar. Malin Åkerman blir lovordad för sin sånginsats av Tomas Ledin, som har sett delar av filmen. Motspelaren Jonas Karlsson kallar henne för en "grym sångerska".
Men hon har kämpat med språket.
– Det har varit en helt ny utmaning kan jag säga. Jag märkte när jag läste manuset att jag aldrig har läst svenska, bara talat det.
Stjärnan flyttade från svensk mark till Kanada vid två års ålder, men har vänner och familj i Sverige. Tillsammans med sonen Sebastian, 5, njuter hon av den svenska sommaren och har besökt bland annat Göteborgs skärgård, Stockholm och Gotland.
Nu öppnar hon upp för fler filmer i Sverige.
– Jag har verkligen letat i flera år efter att göra någonting. Den här filmen är välskriven och rolig. Den kändes helt rätt att börja med, säger Malin Åkerman.
Fakta

Malin Åkerman

Svensk skådespelare, född 1978 i Stockholm. Flyttade med sin familj till Kanada när hon var två år gammal och växte sedan upp där.

Debuterade med en liten roll i tv-serien "Earth: Final conflict" 1997. Fick ett större genombrott 2007 med roller i komedierna "The heartbreak kid", där hon spelade mot Ben Stiller, och "The brothers Solomon".

Har sedan dess gjort filmer som "Watchmen", "Rock of Ages" "Kärlek i New York" och "27 dresses" samt tv-serier som "Billions" och "Trophy wife".

Aktuell med filminspelningen "En del av mitt hjärta", där hon tar sig an rollen som sensuella Isabella.

Fakta

En del av mitt hjärta

Bakgrund: Musikal-komedi med Tomas Ledins texter och låtar, som bygger på en idé av producenten Patrick Ryborn ("Monky", Himlen är oskyldigt blå").

Regi: Edward af Sillén

Manus: Lars Johansson ("Kopps", "Den bästa sommaren")

Medverkande: Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Marie Richardsson, Shima Niavarani, Johan Ulveson, Christian Hillborg, Johan Rheborg, Per Andersson med flera.

Premiär: Julen 2019. Filmen spelas in under sommaren.

Gå till toppen