Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Moderaterna öppna för samarbete med Sverigedemokraterna efter valet

Moderaterna utesluter inte ett styre med Sverigedemokraterna efter höstens val. "Det vore fel att stänga dörrarna innan valet" säger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M).

Richard Olsson från Sverigedemokraterna (mitten) har sagt att partiet är redo att samarbeta med samtliga partier efter valet. Christian Sonesson (M) säger att Moderaterna inte utesluter ett samarbete med SD, medan Pierre Sjöström (S) säger att det är otänkbart för Socialdemokraternas del.Bild: Ingemar D Kristiansen Sverigedemokraterna Socialdemokraterna
Efter förra valet tilldelades den styrande alliansen, som består av Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna 20 av 41 mandat i Staffanstorp. Tillsammans fick man alltså inte riktigt majoriteten av stolarna i kommunfullmäktige. Samtidigt kom Sverigedemokraterna in, och blev tredje största parti med en vågmästarroll.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen