Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan redo för ny derbysuccé: ”Det är mycket buzz”

Han debuterade i det första historiska Los Angeles-derbyt med ett drömmål. Elva mål senare är det dags för returmöte.
– Det är mycket 'buzz' runt matchen så det blir spännande, säger Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic firar ett av sina mål i Los Angeles Galaxys 4–3-seger mot Los Angeles FC i MLS-debuten. Arkivbild.Bild: Jae C. Hong/AP/TT
När Zlatan Ibrahimovic gjorde debut för Los Angeles Galaxy i derbyt mot Los Angeles FC den 31 mars slog han till med ett drömmål direkt och bidrog med ytterligare en fullträff när laget vände 0–3 till seger med 4–3.
– Det var fantastiskt. Det var mina första 20 minuter i Galaxy och det gick som det gick och jag rankar det högt, säger Ibrahimovic i en intervju på klubbens webbplats.
Natten mot fredag svensk tid är det dags för returmöte på bortaplan och Zlatan Ibrahimovic har hunnit med tolv mål på lika många matcher:
– Jag är i bättre form nu, nu är jag där jag ska vara. De där 20 minuterna då, då började jag andas tungt efter två minuter.
Galaxy har också hittat formen och har sju raka utan förlust varav tre raka segrar.
– Vi har börjat klicka, vi känner varandra bättre, det går bra. Det vi tränat hårt på funkar och resultaten går vår väg.
Motståndarna LAFC som gör sin första säsong i MLS har ännu inte förlorat på hemmaplan. Efter sex raka matcher utan förlust åkte man dock på en tung 1–5-förlust borta mot Minnesota United. I den västra divisionen är man ändå tvåa medan Galaxy är fyra.
Genom åren har Ibrahimovic upplevt många heta derbyn och tillfrågad om vilket han rankar högst kom svaret snabbt.
– Jag gillar derbyt i Milano. 80 000 åskådare och ena gången kommer man ut och hela arenan är blå, nästa gång är den röd. Det är sånt man spelar för.
Gå till toppen