Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stefan Sundström och Träden till Malmö i augusti

Kultartisten Stefan Sundström och proggbandet Träden gör en gemensam konsert i Malmö. I augusti intar de Far i hattens scen tillsammans.

Stefan Sundström.Bild: Maja Suslin/TT
Helgens konsert med John Holm och Jakob Hellman sålde snabbt slut och fyllde Far i hatten med människor som ville se de två mytomspunna artisterna.
Nu avslöjar Hatten nästa spännande konsert. Den 26 augusti intar kultartisten Stefan Sundström och proggbandet Träden, tidigare kända under namnet Träd Gräs och Stenar, restaurangen i Folkets park. Far i hatten beskriver själva artisterna som två ”drömbokningar”.
Stefan Sundström slog igenom med bandet KSMB på 70-talet men har sedan många år varit en hyllad soloartist. Han har bland annat vunnit flera Grammisar och belönades med Evert Taube-stipendiet 2014.
Förra året turnerade han med Riksteaterns föreställning ”Vi som bor här” tillsammans med ”Mitt i naturen”-programledaren Martin Emtenäs.
Han står på scenen tillsammans med skivaktuella Träden. Bandet bildades redan 1967 och tog namnet Träd Gräs och Stenar två år senare. Idag är bandet ett av få svenska proggband som fortfarande är aktiva – även om flera av medlemmarna bytts ut sedan genombrottet.
Idag har bandet bytt namn till Träden och består av Jakob Sjöholm, Hanna Östergren, Sigge Krantz och Reine Fiske, även känd från bandet Dungen.
Kvällen inleds med Stina Künstlichers ”Krogknegares Sånger”, en självupplevd föreställning som tar avstamp i restaurangbranschen och människorna som arbetar där.
Gå till toppen