Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Zlatan om framtiden: ”När jag slutar försvinner jag”

Just nu är det svårt att tro det, men när fotbollskarriären är över tänker Zlatan Ibrahimovic försvinna från offentligheten.
– Jag har alltid sagt att när jag slutar med fotboll vill jag bara försvinna, säger han i en intervju med den amerikanska sportkanalen ESPN.

Zlatan Ibrahimovic pratar om framtiden i ESPN.Bild: JOEL MARKLUND
Han har dominerat media sedan han kom fram för 20 år sedan. Och frågan är om han inte syns som mest just nu när han som 36-åring ser slutet på sin långa internationella fotbollskarriär.
Men till ESPN säger han att efter karriären vill han bara försvinna och lägga hela sitt fokus på familjen.
– De är viktigare för mig och när jag är färdig försvinner jag, säger Zlatan Ibrahimovic i intervjun som sändes i natt i amerikansk tv.
I början av programmet berättar han om starten i Los Angeles Galaxy och hur han trivs i den kaliforniska storstaden, men sedan kommer han in på vad han ska göra när han inte längre sparkar boll.
– Jag har alltid sagt att när jag slutar med fotboll vill jag bara försvinna. Människor känner till mig för att jag är en fotbollsspelare, de känner inte mig för personen jag är.
Han säger att det alltid varit viktigt att hans två söner, Maximilian och Vincent, inte ska hamna i skuggan av sin berömda far.
– Jag har en underbar familj och jag försöker hålla mitt arbete utanför familjen. För familjen är en sak, det privata är en annan och jag vill inte störa dem med mitt arbete och låta barnen hamna i skuggan av vad jag gör. De är viktigare än jag och när jag är färdig försvinner jag.
Men Zlatan Ibrahimovic vore inte sig själv om han inte i programmet också ifrågasatte möjligheten att dra sig undan media.
– Jag tror inte att det är möjligt men jag ska försöka, säger en skrattande Ibrahimovic.
Gå till toppen