Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Attackerade uppför – avgjorde nedför

Primoz Roglic är van vid fartvinden från karriären som backhoppare – men kan flyga även på cykel. Slovenen vann den 19:e etappen i Tour de France efter att ha ryckt ifrån konkurrenterna i den avslutande utförskörningen.

Primoz Roglic avgjorde den 19:e etappen av Tour de France i den avslutande utförskörningen.Bild: Peter Dejong/AP/TT
Primoz Roglic attackerade gång på gång i den sista stigningen på den 19:e etappen i cykelklassikern Tour de France – men den före detta backhopparen blev inte av med konkurrenterna.
Då körde 28-åringen ifrån dem utför i stället. Roglic vann den sista bergsetappen i årets upplaga av Touren, 200 kilometer från Lourdes till Laruns, 19 sekunder före totalledaren Geraint Thomas.
Efteråt skakade han av sig beskyllningar om att han utnyttjat luftfickan bakom en motorcykel för att skapa sitt försprång.
– Vad ska jag säga? Jag kan inte kommentera saker som jag inte har något inflytande över. Jag förstår inte problemet, sade han.
Bakom Roglic bevakade Thomas sina konkurrenter och är storfavorit till titeln inför lördagens tempolopp och söndagens triumffärd in i Paris. Han kunde leva med Roglics eventuella mc-hjälp.
– Han fick luckan lite överraskande men jag såg inte vad som hände. Jag koncentrerade mig på kurvorna, sade den 32-årige britten.
Thomas leder med 2.05 före nederländaren Tom Dumoulin och har ytterligare 19 sekunder till Roglic, som passerade regerande mästaren Chris Froome i och med etappsegern.
Gå till toppen