Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Stopp i tågtrafiken mellan Kävlinge och Landskrona på fredagen – ett tåg fick evakueras

Ett växelfel i närheten av Kävlinge station gjorde att inga tåg kunde köra förbi under ett par timmar på fredagen. Tågen rullar igen, men kan bli försenade.
Ett tåg på väg mot Helsingborg fick evakueras en bit från Kävlinge.

Ett tåg fick evakueras strax efter Kävlinge station.Bild: Läsarbild
– Det är en växel som har gått sönder, sa Jesper Andersson på Trafikverkets kontaktcenter vid kvart i åtta-tiden på fredagskvällen.
Felet är åtgärdat, och tågen började köra igen vid klockan 21. Resenärer kan räkna med fortsatta förseningar och eventuellt inställda avgångar under kvällen.
Ett tåg på väg norrut fick evakueras ungefär fyrahundra meter efter Kävlinge station. Passagerarna fick sitta i det stillastående tåget i en knapp timme innan beslutet om evakuering togs.
– Evakuering är relativt ovanligt och man försöker undvika det. Men ibland när det av olika skäl sker olika stopp och man bedömer att det tar tid att flytta på tåg kan man behöva tillgripa detta, säger Magnus Andersson, verksamhetsjour på Skånetrafiken.
Gå till toppen