Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dalbybor och nyanlända integreras tillsammans

När människor efter flyktingkrisen började placeras i Dalby ställdes frågan "Vad kan vi göra för att hjälpa till?". Det var startskottet för Tillsammans för Dalby som idag engagerar hundratals människor för att integrera de nyanlända.

"Integration går två vägar. Det handlar inte om att de som kommer till Sverige ska integreras, vi måste integreras med varandra" säger Peter Sommerstein. Från vänster: Eva Nygren, Kerstin Sommerstein, Peter Sommerstein, Arne Johnson, Ulla Lundborg Berggren och Per Brugge.Bild: Ingemar D Kristiansen
När en nyanländ familj blir placerad i Dalby dröjer det inte länge innan de får besök. Utanför dörren står en eller flera Dalbybor med en broschyr på svenska och en på arabiska. De kommer från Tillsammans för Dalby, en grupp som finns till för att integrera nyanlända.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen