Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Ölfestival i stekande solsken

Både ölnördar och nybörjare kände sig lockade när den femte upplagan av mikrobryggerifestivalen Hoppapalooza under lördagen flyttade till Beijers park på Kirseberg.

Det nya området i Beijers park rymmer femtusen personer.Bild: Lars Brundin
Tidigare har festivalen hållits vid Malmöbryggeriet South Plains Brewing Company på Norbergsgatan, en liten tvärgata till Norra Grängesbergsgatan. Med flytten hoppas arrangörerna kunna bredda publiken.
– Innan var det lite mer underground och hipsterkänsla. Vi satt på deras lastbrygga. Nu är det lite mer mäss-känsla. Men det är bra med en bredare publik, för ökad efterfrågan ger bra öl, säger besökaren Viktor Risén, som bland annat har hunnit prova en sur körsbärsöl med vaniljsmak.
Mer jakt på skugga än tidigare år blev det också ute på det gulnande gräset i parken.
Själv har han ett stort ölintresse, och evenemanget är ett tillfälle att upptäcka bryggerier som inte går att hitta på Systembolaget.
– Sura och salta öl passar bra i det varma vädret. Man dricker nog lite mindre öl än vanligt i det här vädret, så att man inte blir trött i huvudet.
För Viktor Risén är festivalen en möjlighet att upptäcka nya bryggerier.Bild: Lars Brundin
För andra besökare är festivalen en möjlighet att prova någonting helt nytt.
– Jag kan ingenting om öl men jag tycker det verkar så härligt att vara en del av ölkulturen. Det är väldigt mysigt här, och det är väldigt lite öl man behöver dricka för att testa en viss sort, säger Anette Lind.
”Jag kan ingenting om öl men jag tycker det verkar så härligt att vara en del av ölkulturen”, säger Anette Lind.Bild: Lars Brundin
Väninnan Lina Hansson har tidigare varit på ölfestival i Köpenhamn, och har under dagen provat öl med smak ingefära och lime, samt björnbär.
– Det är kul att vara här. Folk har koll. Men det är lite för lite skugga, säger hon.
Särskilda polletter som används som betalning för ölen säljs vid entrén. Drycken serveras i plastglas som besökarna köper för fyrtio kronor, vilket bidrar till att väldigt få glas hamnar på marken.
I år flyttade evenemanget till Beijers park på Kirseberg.Bild: Lars Brundin
Det nya området i Beijers park rymmer femtusen personer, tusen fler än området där festivalen huserade förra året.
Jens och Tina Brine bor precis bredvid parken och besöker ölfestivalen för första gången tillsammans med sin dotter.
– Det är generöst prissatt, för det är trots allt ett hantverk, säger Jens Brine.
Gå till toppen