Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sverige föll i historisk semifinal

Sverige har gjort succé i sitt första VM i beachhandboll.Bild: Andreas Hillergren/TT
Sveriges herrar hade tagit sig till semifinal i sitt första VM någonsin i beachhandboll. Kvartsfinalssegern mot Iran med 2–0 (18–12, 15–14) i set innebar att Sverige fick möta Brasilien i semifinal. Ett Brasilien som vunnit fyra av de sex senaste VM-finalerna i sporten, men som överraskande föll mot just Sverige i gruppspelet.
Svenskarna skulle inte skrälla två gånger om.
Brasilien vann i två raka set, 2–0 (17–14, 20–12), och Sverige får rikta in sig på bronsmatch i morgon.
"Så här är det ibland, det är såklart en stor besvikelse för oss. Vi ville mer men räckte inte till idag. Framförallt inte i andra set där dom är bättre och det knyter sig för oss", säger Sveriges Jesper Knutsson till handbollslandslagets webbplats.
Beachhandboll spelas, till skillnad från traditionell handboll, på sand med en lättare boll och över två set på tio minuter styck. Bland annat så belönas också extra snygga mål, till exempel en så kallad "japanare" när man fångar och kastar bollen i luften, med extrapoäng.
Sverige kvalade in till turneringen genom sin femteplats på föregående EM.
Gå till toppen