Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Förslaget: ”Fler skulle få visa upp sig”

Han vill ändra upplägget på Halmstadslägret. Samtidigt önskar Svensk elitfotbolls sportdirektör, Stefan Lundin, att det kan vara lösningen på konflikten.

Stefan Lundin har tagit fram ett förslag på en omstrukturering av Halmstadlägret.Bild: NILS JAKOBSSON
Sydsvenskan rapporterade i fredags om konflikten mellan Skånes- och Svenska fotbollsförbundet. Förbundskaptenen i F15-landslaget, Pia Sundhage, valde att utelämna samtliga spelare i sin trupp som inte deltagit i Halmstadslägret.
Då fick både Svenska fotbollsförbundet och Skånes FF kritik.
En del av kritiken handlade om att spelare som inte tillhör de stora klubbarna i Skåne får det svårt att bli upptäckta, när de inte tillåts delta till Halmstad.
Men Svensk Elitfotbolls sportdirektör, Stefan Lundin, tror att en omvandling av Halmstadslägret skulle kunna vara svaret på allas problem.
Han har nämligen tagit fram ett förslag som i praktiken innebär att distriktslagen bara skulle innehålla spelare från de mindre klubbarna, samtidigt som storklubbarna skulle få visa upp sina spelare.
Då skulle varken selektionen behöva bli lika hård i distrikten och spelare som inte fått chansen i de stora klubbarna eller som inte vill spela i dem, får en chans att visa upp sig.
– Förslaget handlar om att man har två parallella läger samtidigt i Halmstad. Ett för distriktslagen och en turnering för de bästa akademierna i Sverige. Vilket skulle betyda att akademispelarna inte skulle ingå i distriktslagen, säger Stefan Lundin.
– Alltså skulle det betyda att fler fick åka och visa upp sig och att det skulle kunna fungera som en bra utbildningsvecka för de mindre klubbarna, som samtidigt skulle kunna få utbildning i hur de stora klubbarna jobbar med spelutveckling.
– Om det här får de tre distrikten som dragit sig ur att ändra sig, det vet jag inte, men är det så kan det ju inte bli bättre i så fall.
Gå till toppen