Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sverige fyra i beachhandbolls-VM

Det svenska laget har haft många anledningar att jubla under sitt första VM någonsin, bland annat vann laget samtliga matcher i den inledande gruppen.Bild: Bengt Larsson
Det blev ingen medalj för Sverige i beachhandbolls-VM i Kazan. I bronsmatchen mot Ungern förlorade man i två raka set (12–18, 16–17). Sverige, som var VM-debutant, ledde med 14–8 och 16–15 i andra set men lyckades inte stoppa Ungern från att göra ett sista mål med tre sekunder kvar.
Läs också Skånska poäng gav svensk succé i beachhandbolls-VM
"Dom är bättre än oss överlag men vi får till vårt spel lite bättre i andra och gör det bra. Vi leder stort under en lång period, men så kommer det situationer som är avgörande. Själv bommar jag två straffar och överlag är det för många bommar när det ska avgöras", säger förbundskapten Jesper Knutsson till handbollslaget.se.
Läs också Från Alperna till stranden – Kävlingekille spelar VM i beachhandboll
I det svenska laget deltog tre spelare från Kävlingelaget Lundabeach i form av Philip Larsson, Martin Käck och Niklas Ekberg.
I finalen besegrade Brasilien, som slog Sverige i semi, Kroatien i en tät och dramatisk match med 2–0 i set (19–18, 22–20).
Gå till toppen