Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vinst i genrepet för Rosengård

19-årig Kenyansk provspelare på planen för Rosengård - när Malmölaget slog Vittsjö i genrepet.

180705 Rosengårds Iva Landeka jublar efter 1-1 med lagkamraterna under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Rosengård och Växjö den 5 juli 2018 i Malmö.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166Bild: @imageAuthorName CHRISTIAN ÖRNBERG
Rosengård hade några tunga resultat innan sommaruppehållet: Inte en vinst på tre matcher och tapp i kampen om SM-guldet. Men inför den stundande omstarten av Damallsvenskan fick Rosengård äntligen sin efterlängtade vinst - i Skånederbyt mot Vittsjö.
Ledningsmålet kom redan efter fyra minuter genom lagkaptenen Caroline Seger innan Sanne Troelsgaard, som haft det snålt i målproduktionen, kunde sätta det avgörande 2-0-målet precis innan halvtidsvilan.
Med en kvart kvar av matchen bytte Rosengård in provspelaren Vivian Corazone Aquino från Nairobi, Kenya.
– Hennes prestation var rätt svårbedömd eftersom hon bara spelade de sista i 15 minuterna av matchen och båda lagen hade bytt rätt många spelare, sa Rosengårdstränaren Jonas Eidevall efter matchen.
19-åringa mittfältaren har också provtränat med Rosengård under två veckor.
– Ja, så jag känner att jag ändå fått ett större underlag för att ta ett beslut kring henne, än bara de femton minuterna. Så nu ska vi bara prata ihop oss och sedan tar vi ett beslut kring henne, sa Eidevall.
– Hon är en väldigt passningsskicklig central spelare.
Tilläggas bör att kenyanskan just nu tillhör Soccer Queens i Kenyanska Premier League och har sedan tidigare representerat Kenya i både ungdomslandslaget och A-landslaget.
Gå till toppen