Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fönster föll ut ur lägenhet på Lindängen

Polisen larmades till en misstänkt explosion i en lägenhet på Lindängen tidigt i söndags morse. Väl på plats upptäckte poliserna att ett helt fönster, med delar av fönsterkarmarna, hade fallit ut ur lägenheten på 16:e våningen.

Någon explosion ifrån lägenheten, som de första uppgifterna gjorde gällande, var det däremot inte frågan om, berättar Nils Norling, polisens presstalesperson i Malmö.
Polisens bombgrupp undersökte på söndagsmorgonen lägenheten där man inledningsvis misstänkte att en detonation hade skett.Bild: Andreas Hillergren
Fönstret trillade alltså inte ut på grund av en detonation inne i lägenheten, utan av andra orsaker som nu ska utredas. I lägenheten fanns en 65-årig man som greps och anhölls misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Anledningen är polisen inne i lägenheten hittade olika kemikalier som kan användas för att tillverka en explosiv pjäs.
– Det var inte de vanliga hushållsingredienserna som bakpulver och annat, det här var mer avancerade saker, säger Nils Norling.
I lägenheten fanns också en del stöldgods och 65-åringen misstänks nu även för häleri.
Gå till toppen