Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöbo åtalas för stor mängd knark – tusentals tabletter i hemmet

Polisen fann en pistol, ammunition och tusentals tabletter – av en slump. Nu åtalas en 51-årig man från Malmö för att ha förvarat vapnet och knarket i sitt hem.

Bild: Johan Nilsson/TT
Förra månaden knackade polisen på hos den misstänkte mannen för att förhöra honom som del av annan utredning. Han öppnade dörren och såg "helt yrvaken ut". Väl inne i lägenheten fick polisen syn på en glaspipa och en tallrik med en lina vitt pulver på.
Polisen beslutade att genomföra en husrannsakan för att leta efter ytterligare narkotika. Snart hittades en större mängder av olika preparat. I lägenheten och ett tillhörande källarförråd fanns kokain, amfetamin, dopingpreparat och tusentals tabletter – bland annat.
Av åtalet framgår att han har förvarat knarket i överlåtelsesyfte. Brottet bedöms som grovt eftersom det är en "särskilt stor mängd narkotika."
– Det är ett flertal olika preparat och ganska stora mängder, säger åklagare Lena Körner.
Polisen fann även en halvautomatisk pistol under madrassen i sovrummet och ammunition.
Själv menar 51-åringen att någon annan har placerat vapnet och åtminstone en del av knarket i hans lägenhet. "Det är tabletter som en kille lämnat hos mig", sade han i förhör med polisen. Han erkänner däremot att han haft narkotikan hemma.
"Men det var inte meningen att jag skulle begå något brott. Jag borde kollat vad det var i väskan", sade han i förhör med polisen. På måndagen åtalades han för brotten.
– Om jag väcker ett åtal gör jag det för att jag menar att det finns tillräckliga skäl som talar för en fällande dom, säger åklagare Lena Körner.
Gå till toppen