Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
IK Pantern

Pantern får ny huvudtränare – NHL-mästare går in i ledarstaben

Turbulensen i hockeylaget Pantern går vidare. Nu är det klart att Joby Messier inte kan komma tillbaka till laget den här säsongen på grund av medicinska skäl.
Istället går sportchefen och den assisterande tränaren Viktor Stråhle in som huvudtränare.

Viktor Stråhle blir ny huvudtränare i Pantern.Bild: PETTER ARVIDSON
Pantern skriver i ett pressmeddelande att Messier har drabbats av medicinska komplikationer på grund av tidigare idrottsolyckor. Messier behöver därför stanna i Kanada och han är inte tillgänglig kommande säsong.
Istället kliver alltså Viktor Stråhle in som ny huvudtränare.
– Hela klubben har förtroende för Viktor och är säkra på att han kommer kliva in fint i detta nya uppdrag. Både spelare och ledning känner sig väldigt trygga med Viktor, säger ordförande Peter Nilsson i pressmeddelandet från klubben.
– Vi vill samtidigt tacka Joby för hans arbete i IK Pantern under den andra hälften av förra säsongen och önska honom och hans familj lycka till framöver.
Dessutom kommer ledarstaben förstärkas med en tidigare Stanley Cup vinnare. Lorne Henning kommer bli ”Team konsultant” och bistå Stråhle med träningar, scouting och spelartransfers.
Henning är 66 år gammal och vann Stanley Cup två gånger med New York Islanders. Som tränare har han representerat Islanders, Chicago Blackhawks, Anaheim Mighty Ducks och Vancouver Canucks. I Vancouver var Henning i tio år.
Gå till toppen