Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

39,4 grader i östra Tyskland

Korna vid floden Elbe, utanför staden Schönebeck i Sachsen-Anhalt, saknar frodigt bete. Bild från den 23 juli.Bild: Peter Förster/AP/TT
Det har varit en svettig dag i den tyska delstaten Sachsen-Anhalt: 39,4 grader i staden Bernburg. Det är årets hittills högsta temperatur i Tyskland och delstatens högsta genom tiderna, rapporterar Mitteldeutscher Rundfunk , som åberopar vädertjänsten DWD:s mätstationer.
Delstaten ligger i östra Tyskland. Om man ritar en triangel på kartan mellan Berlin, Leipzig och Hannover, så hittar man den där.
Det tyska värmerekordet är på 40,3 grader och uppmättes 2015.
Lantbruket i Tyskland får dock vänta på besked om stödåtgärder efter årets sommartorka, noterar Reuters. Det samlade kravet lyder på en miljard euro, drygt tio miljarder kronor, men regeringen kommer att fatta beslut först när skördeutfallet i augusti står klart. Det man väntar ut är jordbruksdepartementets egen sammanställning, förklarar jordbruksminister Julia Klöckner.
Liksom i Sverige räknar tyska lantbruksföreträdare och marknadsaktörer med skrala spannmålsskördar och foderbrist för djurbesättningar.
Klöckner har framhållit att delstatsregeringarna har möjlighet att gå in med regionalt stöd i väntan på eventuella åtgärder på riksnivå.
Till Backhaus, jordbruksminister i Mecklenburg-Vorpommern vid Östersjön, har uppmanat den federala regeringen att utlysa katastroftillstånd.
Gå till toppen