Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Kämpinge dominerade VM i hopprep: ”Alldeles enastående”

Hopprepssuccé för Kämpinge GF under VM i Shanghai. Sverige tog hem fem mästerskapsmedaljer och tjejerna från Kämpinge satte nytt svenskt rekord i snabbhetsgrenen.
– Det är alldeles enastående. Vi trodde aldrig, aldrig att det skulle kunna gå så här bra, säger lagledaren Kajsa Murmark till gymnastik.se.

Kämpinge gymnastikförening tog hem fem VM-medaljer i Kina.Bild: Privat
Isa Vigren, Julia Nydemark, Marina Jalkell och Smilla Eliasson från Kämpinge GF slog nytt svenskt rekord i snabbhetsgrenen 4*45 sekunder med dubbelrep med 604 fotisättningar och tog hem VM-guldet.
– Vi är helt överväldigade! Vi trodde aldrig att det var möjligt, säger laget till gymnastik.se.
Under VM i Malmö 2016 bärgades två VM-guld i freestyletävlingarna och laget presterade även i den kategorin i Kina. I dubbelrep freestyle blev det silver och i dubbelrep freestyle i par tog laget hem bronsmedaljen. I den kombinerade, och prestigefyllda, "overall-tävlingen" bärgades ännu en silvermedalj.
Kämpinge kunde även med sitt andra lag på mästerskapet plocka med sig en bronsmedalj hem till Skåne. Elin Söderlund, Elsa Skansjö, Louise Söderlund och Sara Nässel stod för 375 fotisättningar i snabbhetsgrenen 4*30 sekunder enkelrep.
En överlycklig Kajsa Murmark, lagledare i Kämpinge, var mäkta imponerad av sina lag.
– Det är alldeles enastående. Kina har dominerat helt i snabbhet tidigare, och så kommer våra svenska tjejer och tar medaljer där samtidigt som de presterar så bra i freestyle. Vi trodde aldrig, aldrig att det skulle kunna gå så här bra, säger hon till gymnastik.se.
Gå till toppen