Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tiny Lumberjack arrangerar sin första konsert

Även små skogshuggare behöver musik.
Så nu arrangeras den första konserten hos Tiny Lumberjack, filmbolaget som också är ett café på Fredsgatan 2A. Balkanbandet Tibble Transsibiriska hälsar på denna torsdag.

Tibble Transsibiriska, snart på ett café nära dig.Bild: Kola Productions
– Om det blir succé och hyresvärden inte har för mycket emot det kan det bli fler konserter här, säger Marcus A Olsson, som driver Tiny Lumberjack ihop med Thérèse Ahlbeck.
Maximalt kan det lilla stället, som annars visar film och satsar på föreläsningar, ta in 35 personer. Ifall de står upp.
– Vårt publikrekord är 30 sittande personer. Och eftersom detta är Lund gällde det den gången en matematiker som föreläste om matematik, berättar Marcus A Olsson.
Konserten blir helt akustisk, med en ljudanläggning skulle volymen kunna bli för mycket för resten av huset.
Hur hamnar nu ett Balkanband från Dalarna som samarbetat med Dogge Doggelito och Marit Bergman och bokas internationellt på ett litet café i Lund?
– Erik Hjärpe i Damn! var här för ett tag sedan och pratade och hade också med sig ett keyboard som han spelade lite på. Då fick vi idén till att ha konserter här, säger Marcus A Olsson.
Han känner bandledaren i Tibble Transsibiriska som nu är på väg ut på en Europaturné.
– Gruppen ska ta ett plan från Köpenhamn tidigt på fredag morgon och ville stanna till hos oss.
Marcus A Olsson påpekar att caféet inte håller sig med några alkoholrättigheter, men att dricka och varmkorv ingår i biljettpriset.
Gå till toppen