Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Clujtränaren: ”Vi mötte ett starkt motstånd”

Malmö FF slog ut Rumänska CFR Cluj ur CL-kvalet. Deras tränare, Antonio Conceicao Silva Oliveira, sa att en situation avgjorde matchen.

180801 Giuseppe De Luca of Cluj during the UEFA Champions League qualifying match between Malmö FF and Cluj on August 1, 2018 in Malmö.Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /Bild: MATHILDA AHLBERG
Cluj kom till Malmö med en ny tränare, men ställde upp med exakt samma laguppställning som sist. Dock syntes det inte.
Cluj såg ut som ett helt annat lag än i det första mötet. Den nye portugisiske tränaren Antonio Conceicao Silva Oliveira hade med andra ord snabbt suttit sin prägel på laget. Cluj pressade väldigt högt från start och lyckades skärma av mittplanen helt. Något som gjorde att MFF-spelarna inte tog sig upp i banan. Då kom också gästernas ledningsmål.
Men enligt Silva Oliveira hade hans mannar en annan plan för den första halvleken.
– Planen var att leda med 2-0 och vi hade en situation efter det första målet där vi kunde ha avgjort, men vi missade det momentet. Då hade det blivit 2-0 i paus, sa Antonio Conceicao Silva Oliveira.
– Vi hade som mål att leda med 2-0 i paus, men vi lyckades inte med att få in det andra målet. Hade det blivit 2-0 inför pausen hade vi fått ett bättre självförtroende och ett bättre utgångsläge. I stället spelade de bättre i andra halvlek och under de sista femton minuterna av matchen var det jättetufft. Vi lyckades aldrig komma tillbaka efter deras kvitteringsmål.
Trots uttåget ur CL-kvalet var portugisen ändå nöjd över sitt lag.
– Vi kom hit för att vinna och tänkte på det hela tiden, men det är klart... Vi mötte ett starkt motstånd och de hade fördelen av att de redan spelat sex matcher tillsammans och vi har inte kommit så långt. Jag är ändå nöjd med hur vi spelat och över prestationen som mina killar har visat.
– I dag hittade vi helt enkelt inte lugnet, för kunna att vinna.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF i CL-kvalet 2018
Gå till toppen