Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Burlöv

Uppgifter: Hittade sprängladdning i kvaddad bil

Två män kunde gripas efter polisjakt på Stora Bernstorps industriområde i natt då de kraschat en bil mot ett staket och flytt till fots. Männen är misstänkta för försök till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Under natten mot onsdagen fick en polispatrull i Lund upp ögonen för ett fordon och bestämde sig för att genomföra en kontroll. Enligt uppgifter till tidningen ska bilen i fråga inte ha stannat på polisens tecken, utan satte istället av mot motorvägen i riktning mot Malmö.
Efter en polisjakt kunde en hundpatrull från Lundapolisen gripa två misstänkta bombmän i ett grönområde invid Vassvägen i Burlöv. Kort tidigare hade de två kraschat med sin bil vid Staffanstorpsvägen.Bild: Patrick Persson
Tidningens fotograf, Patrick Persson, uppger att förföljandet av den misstänkta bilen tog slut när föraren svängde in på Stora Bernstorps industriområde. Där, på Staffanstorpsvägen, ska han ha tappat kontrollen över fordonet och krockat bilen mot ett staket.
Bild: Patrick Persson
— Två män sprang från bilen, men de blev uppspårade av hundpatruller och greps någon kilometer från platsen, säger Patrick Persson.
I den krockade bilen ska polisen sedan ha hittat vad man tror är en sprängladdning. Nationella bombskyddet kallades in och ett ett stort område runt bilen spärrades av.
Strax innan klockan 05 var föremålet i bilen säkrat av bombskyddet och en timme senare bärgades bilen bort efter att polisens tekniker var klara med sin undersökning.
I en kohage mellan Vassvägen och väg 11 kunde männen spåras upp med polishunden och gripas ca 500 meter från den kraschade bilen. Polisen kommer under natten och morgontimmarna att förhöra de båda misstänkta. På platsen bevakar flertalet polispatruller avspärrningar i väntan på bombteknikerna.Bild: Patrick Persson
De två männen, 24 och 23 år gamla, är gripna misstänkta för försök till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
Bilen har tagits i beslag för fortsatt teknisk undersökning.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen