Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Karl Wallinius räddade Lugi med Alfred Jönsson skadad: ”Han skjuter in oss i matchen”

Med Alfred Jönsson skadad klev juniorlandslagsmannen Karl Wallinius fram och fixade 26-26 mot danska Ringsted.

– Det är Karl som räddar den här matchen för oss. Vi är under 20-25 på slutet men då skjuter han in oss i matchen igen, sa Lugitränaren Tomas Axnér.
Wallinius var tillbaka efter landslagstjänst, och även Niclas Parades - enbart försvar - fanns med i Lugis uppställning i träningsmatchen i Lödde.
Alfred Jönsson, som dominerat inledningsvis i Lugi i träningsmatcherna, fick lämna in tidigt mot det danska topplaget.
– Han fick en översträckning i armen. Det gjorde att vi sparade honom helt och hållet. Samtidigt fick jag chansen att titta på många andra spelare. En riktigt bra genomkörare för oss. Jag är väldigt nöjd med på det sätt vi klarade sista femton minuterna. Väldigt starkt, sa Tomas Axnér.
Karl Wallinius dominerade i Lugi anfallsmässigt med sina åtta mål. Bakom gjorde Lucas Pellas, åter i laget, och Markus Sjöbrink, stark i försvarsarbetet än en gång, tre mål.
Hampus Jildenbänk saknas fortfarande i Lugiuppställningen.
– Han har en vecka kvar i individuell träning. Han är med när vi sticker till Partille med fyra lag kommande helg, herr- och damlag, samt två utvecklingslag. Det är ett led i det samarbete vi har med Sävehof, sa Axnér.
Gå till toppen