Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mindre flygkontroll föreslås i USA

Det amerikanska transportsäkerhetsverket (TSA) utvärderar ett förslag som innebär att kontroller slopas på mindre flygplatser i USA. Arkivbild.Bild: David Goldman/AP/TT
Amerikanska myndigheter överväger att slopa vissa säkerhetskontroller på små och medelstora flygplatser. Ett förslag som oroar terrorismexperter.
Det amerikanska transportsäkerhetsverket (TSA) skapades i efterdyningarna av attackerna den 11 september 2001. TSA utvärderar nu ett förslag som innebär att man minskar på säkerhetskontrollerna på över 150 amerikanska flygplatser för mindre flygplan, rapporterar CNN.
Resenärer och deras baggage skulle i stället kontrolleras när deras flyg ankommer till större flygplatser.
Enligt CNN finns det uträkningar som antyder att man på detta vis kan spara 115 miljoner dollar om året. De pengarna skulle i sin tur kunna användas för att öka säkerheten vid större flygplatser..
CNN:s terrorismanalytiker Paul Cruikshank säger att militanta grupper som al-Qaida och IS fortfarande betraktar luftfart som ett prioriterat mål – och att det även gäller mindre plan.
Gå till toppen